Olemme auki sunnuntaisin – pitäisikö muidenkin kokeilla?

Meillä on kohta vuosi kauppiasuraa takana. On ollut jännittävää, vauhdikasta, opettavaista.

Yksi asia mitä olemme oppineet on se, että sunnuntai on hyvä kauppapäivä. Siinä on lause, johon emme uskoneet alkuun itsekään. Onneksi testasimme sen paikkaansapitävyyttä.

Perinne ensimmäisessä kauppapaikassamme Lohjantähdessä oli, että ovet autotallia myöden pysyttelevät tiukasti kiinni sunnuntaisin (Poikkeuksena joulun seutu). Ainoastaan Prisma ja Cafe Lauri tuntuivat olevan jalkeilla keskustan liepeillä pyhäpäivinäkin.

Kevättalven muuttomyynnissämme lähdimme kokeilemaan sunnuntaisia aukioloja. Kokemukset olivat pelkästään positiivisia, vaikka kaikki muut liikkeet Lohjantähdessä olivat suljettuna sunnuntaisin. Vain me, R-Kioski ja vartijat olimme paikalla. Toki päivät vaihtelivat, mutta vetivät vertoja mille tahansa tavalliselle kauppapäivälle.

Isona trendinä näkyy se, että kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja sunnuntaista on tullut täysverinen kauppapäivä monellekin toimijalle.

S-ryhmä veti lakimuutoksen jälkeisenä pääsiäisenä nimiinsä pyhien päivittäistavarakaupan myynnin. Muiden ketjujen ison kokoluokan markeit olivat osin vapaalla vaikka kuluttajien käytös oli jo pysyvästi muuttunut. No, tämä etu tasoittui tietenkin jo juhannuksena muidenkin ollessa hereillä. Mutta oppina tässä ehkä se, että kokeilu kannattaa, oli tulos mikä hyvänsä.

Tästä kaikesta rohkaistuneena jatkoimme sunnuntaisia vuorojamme myös uudessa paikassamme Kauppakadun toisella puolella. Hyvä kokemus jatkui edelleen toki kesää kohden hieman hiljentyen johtuen toimialamme sesonkiluonteisuudesta ja Lohjan vilkkaasta  kesätapahtumatarjonnasta. Siksi itsekin huilasimme heinäkuun sunnuntait.

Olemme myös saaneet paljon kiittävää palautetta aukiolostamme ja toiveita siitä, että muutkin kaupat olisivat auki.

Lohjalla viettää viikonloppua ne n. 8000 työssäkäyvää, jotka arkisin huristavat Helsingin, Espoon ja Vantaan suuntaan työpaikoilleen. Haluammeko me kauppiaat, että he jatkavat pendelöintiä viikonloppuisinkin isojen keskusten ääreen vai olisiko kivempi, jos heilläkin olisi mahdollisuus poiketa paikallisessa?

Me olemme sunnuntaisin auki klo 12-16. Pitäisikö muidenkin – vaikka vain kokeilla?

Posted in Kauppiaan kynästä.
identicon

Hanna

Hanna toimii toisena kauppiaana Intersport Lohjalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *